Дуже цінний за дієтичними властивостями овоч
Салатний овоч, має жовчогінний ефект і знижує рівень цукру. Дворічна рослина. У перший рік коренеплоди вирощують за технологією аналогічно моркви. Густота стояння рослин 40 шт./м2. Під час прибирання ботву зрізають на відстані 1-2 см від верхньої частини коренеплода. Після прибирання коренеплоди зберігають у темному приміщенні за Т + 1-5 градусів Цельсія. Взимку в разі потреби виробляють виганяння кічачків. Виганяння здійснюється в ґрунті або гідропонним способом у темряві. Тривалість виганяння 28-30 днів, за оптимального Т +16-20 градусів Цельсія. Вирощені кочанчики відокремлюють від коренеплодів і зберігають у темному прохолодному місці. Вживають їх у свіжому вигляді як самостійна страва або в салатах. Наявність світла на стадії виганяння або під час зберігання кочанчиків підсилює гіркоту.
Категорія: Вітлуф, Серія «Авторські сорти та гібриди»
- Ціна: 15 ₴