Новітній унікальний болгарський сорт знаменитого перцю Капія. Спочатку цей сортотип виник у Угорщині. Згодом він став одним з основних перців південно-сходу Європи, і майже в кожному місті є свій сорт Капії. Івайловський перець формує сильну високу рослину, що має індитермінантний характер росту (не обмежений за висотою), густо покрите темно-зеленим листям середньої довжини, яке добре захищає плоди від сонячних опіків. Середньораннього терміну дозрівання. Настійною перевагою сорту є його фрукт, який являє собою свого роду тип Капія, але не будь-що, а справжні, типові болгарські Капії. Цей сорт став лідером із вирощування й добре пізнаваний на болгарських ринках. Перці довгі 12-16 см, часто до 18 см, досить широкі, до 9 см, дуже блискучі та гладкі, зазвичай здавлені з боків. У них чудовий товарний вигляд, ніжна, злегка соковита та дуже смачна м'якоть завтовшки приблизно 5 мм. Капія Івайлова має один наконечник, оскільки під час поздовжнього різання в нього трикутна форма, а в поперечному перерізі він круглий. У технічній зрілості плід апетитно темно-зелений, а у разі ботанічної — яскраво-темно-червоний. Цей перець легко очищається після запікання, не втрачає м'якуш і колір після термічної обробки. Сорт високо цінується за особливий смак у свіжому вигляді та в переробленні — приготуванні лютениці, консервів, різних видів солінь, салатів, засолодки, запікання.
- Ціна: 10 ₴