Чебрець — багаторічний напівкустарник заввишки до 30 см. Молоді пагони чебрецю мають сильний, приємний аромат і гіркуватий пекучий смак, містять ефірні олії, мінеральні солі, дубильні речовини, органічні кислоти. Використовують у свіжому та сушеному вигляді в кулінарії як приправу для овочевих, рибних, м'ясних страв, для приготування ароматних напоїв і чаю. Як лікарська рослина у формі настоянок і компресів. Дуже декоративний, чудовий медонос. Агротехніка. Посивши насіння на розсаду в березні. Сходи з'являються через 2 тижні. З розвитком 1-2 справжніх листиків сітківці пікують. Висаджування розсади у відкритий ґрунт у травленні. Можливе посів безпосередньо у відкритий ґрунт рано навесні або під зиму. Вимагає нейтральних ґрунтів легкого хутряного та сонячної експозиції. Не виносить перезволоження. Рослиним необхідні своєчасні поливи, прополки, розпушування й підживлення.
- Ціна: 15 ₴