Однорічна салатна рослина з цінними дієтичними властивостями. Містить вітаміни С, В1 В2, PP, каротин, калій, кальцій, натрій, фосфор, залізо та мікроелементи. Особливу цінність представляють антиоксиданти — справжні «стражі» здоров'я, що підвищують стійкість організму до несприятливих чинників довкілля, серцево-судинних і онкологічних захворювань. Рослина невибаглива, холодо- та сухостійка. Сорт раннє стиглий, період від сходжень до початку господарської придатності 30-35 днів. Розетка листя напівпіднята, заввишки 20 см, діаметром 18-20 см. Листя перисторозсіяне, зелене, зі специфічним запахом і пікантним смаком. Використовують у свіжому вигляді для приготування салатів, маринованих закусок, відварюють для гарячих страв, свіжими та відвареними квітами й бутонами прикрашають фуршетний стіл. У народній медицині застосовують як рослину, що розріджує кров. Зрізку виробляють упродовж усієї вегетації в міру відростання пагонів.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Інформація для замовлення
- Ціна: 12 ₴