Дворічна рослина із сімейства Зонтичних. Як пряність і з лікарською метою використовують плоди кмину, що містять ефірні олії, флавоноїди, смоли, жирні кислоти, мінеральні солі. У листі кмину міститься вітамін С. У їжу вживають плоди кмину, листя й молоді пагони (салати, приправа до супів, паштетів, сирів, у кваїні). Висівають кмин густо на глибину 2-2,5 см, потім рослини прорізують, залишаючи відстань між рослинами 10 см. Насіння проростає повільно, сходи з'являються на 14-20-й день. У перший рік життя утворює розетку листя, в другий — стебла та насіння. Стебла прямостійкі, листя довгочерешкові, трійчасті, зелені з восковим нальотом, квіти білі. Квітить у жовтогарячі.
- Ціна: 10 ₴