Делікатесна овочева культура, холодостійкий багаторічнок. Спаржа — цінний поживний і дієтичний продукт, багатий на білки, вітаміни C і B, каротин і мінеральні солі. У їжу придатні соковиті молоді пагони спаржі, що мають ніжний смак і приємний аромат. Їх використовують у домашній кулінарії для приготування різних страв і гарнірів, для консервування та заморожування.
Посев насіння в розсадник рядовим способом із міжряджанням 20 см на глибину 2 см. Вдосконалюються з кроком 10 см. Постійне посадкове місце в ідеалі являє собою траншею 30-40 см завглибшки, 50 см завширшки й довжиною за бажанням. Не менш ніж за місяць до посадки траншея засипається пухким поживним компостом. Водночас враховується, що зсідання ґрунту до моменту посадки має бути не нижче від рівня 10-15 см від поверхні ґрунту. У першій половині вересня наступного року за посівом року дворічну розсаду висаджують у підготовлену траншею, розкладаючи її в центрі з кроком 60 см і засипають компостом до рівня ґрунту. навесні навесні на третій рік проводять високе окучування спаржі легким компостом. Починаючи з третього року життя, з травня до червня упродовж 1,5 місяців, спаржа дає урожай. Для збирання пагонів рослини обережно звільняє від ґрунту та зрізають пагони, намагаючись не пошкодити кореневища та нирки. Після зрізання пагонів кущі відразу знову заколисують.
V, 1-й рік 01-15.IX, 60x120 см V-VI, 3-й рік
2-й рік
0.5 г
- Ціна: 12 ₴