АНГУРІЯ (АНТИЛЬСЬКИЙ ОГУРЕЦ)
Cucumis Anguria
ОДНОЛІТНЯ ЛІАНА
Батьківщина цього цікавого різновиду — Західна Індія. Вирізняється як смачна, корисна овочева та декоративна культура. Сильно змертвілі стебла завдовжки понад 3 м, з численними вусиками, за допомогою яких рослини підіймаються опорами та швидко утворюють живу огорожу, велика кількість дрібних жовтих квіток, оригінальне листя роблять ангуру дуже декоративною рослиною. Плоди світло-зелені, овальні, з м'якими та соковитими шипами досягають споживчої стиглості за довжини приблизно 5 см (далі, у міру дозрівання, смак плодів стає терпшим із кислуватим відтінком). Плодоношення з кінця липня до осінніх заморозків. Вживають у свіжому вигляді в різних салатах і закусках, а також для домашніх заготівок: солоні та мариновані плоди ангурії — це справжній делікатес для справжніх гурманів. Культура має найціннішу якість — плоди не накопичують нітрати, корисні людям із серцево-судинними захворюваннями та хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. У прохолодному приміщенні свіжі плоди зберігаються до кількох місяців. Різновид стійкий до різних паразитів і хвороб і, на відміну від огірка, не схильний до борошнистої роси.
АГРОТЕХІКА: в умовах середньої смуги рекомендується вирощування розсадним способом. Культура погано переносить пересадку, тому розсаду треба вирощувати в торфо-перегінних горщиках. Посів у квітні на глибину 1,5-2 см, у добре зволожений легкий субстрат. Оптимальна Т ґрунту для проростання насіння 23-25 °C. Розсаду у віці 25-30 днів висаджують у ґрунт, коли мине загроза повернення заморожувачів. Щільність посадки 3 розт./м2. Рослина тепло- та світлолюбно, рекомендується вирощувати на відкритих, сонячних ділянках із південною експозицією, захищених від холодного вітру. Ґрунти переважно легкі, родючі, з великим вмістом перегною, добре дреновані — рослина вологолюбна (при цьому досить сухостійка), але не виносить тривалого перезволоження та застою води, а також кислих ґрунтів. Потрібні регулярні підживлення 1 раз на 10 днів будь-якими органічними та натуральними добривами. Плоди з'являються на гілках другого порядку, для збільшення врожаю у разі появи першої зав'язки рекомендується прищипнути верхівки основних пагонів. Добрі попередники — бобові культури, картопля, капуста.
8 шт.
- Ціна: 25 ₴