Цей старовинний сорт родом із гарячого сухого району навколо Барі в Апулії (Південна Італія). Як справжні огірки, ці дині дуже хрусткі та смачні, з м'яким і чудовим ароматом, вони представлені великою різноманітністю форм і кольорів, відомі італійською мовою як дині СаговеМо. Перша письмова згадка про цей сорт із Гравини належить до 1608 року. Зібрані маленькими, вони на смак як огірок, без жодного гіркоти. Їх використовують у салатах, їдять свіжо зібраними, соляти, маринують і консервують. Багато хто вважає їх перевершішими за справжні огірки. Рослина сагове Але сильно-плетиста, схожа на огірок, але плеті міцніша, з динним великим листям. Подібно до мандурських круглих огірків, у Кароселло немає шипів, як у звичайного огірка, але є легкий персиковий пух, який дуже легко знімається. Зеленці завдовжки до 12 см починають зривати наприкінці червня-начарів липня. Плоди яскраво-зелені, щільно прилягають до плетів. Якщо ви допоможете їм рости та дозрівати довше, вони стануть жовтими та солодкими динями з білою м'якоттю. До серпня вони повністю дозрівають, стають соковитими, ароматними, 2-3 кілограмовими динями з красивою витягнутою-овальною формою, пофарбованими в яскраво-жовтий колір, іноді вони стають сітчастими. На одному рослині виростає 10-12 динь. Насіння висіває в досить зволожену ґрунт, щойно воно стає теплим (у маєті). Для раннього врожаю вирощують розсаду, починаючи з березня-апреля. Перші сходи з'являються вже за тиждень. Відстань між рослинами приблизно метра. Для збільшення врожаю рослини формують головний вистіб, прищипують над п'ятими листами, що стимулює утворення численних бічних пагонів, а бічні пагони — після четвертого листа. Сагове Іо добре росте як на землі (у розстилі), так і шпалері. Ці дині непогано зберігаються, до 2 місяців, водночас набираючи свою солодкість. Вони веселі та мають чудову давню історію, і вам варто спробувати, якщо ви шукаєте ще один чудовий літній овоч, щоб додати до вашого меню! Характеристики: паковання 20 штук
Інформація для замовлення
- Ціна: 10 ₴